HOP ON HOP OFF BUS IN PARIJS

De leukste en gemakkelijkste manier om Parijs te ontdekken is door middel van een zogenaamde hop-on hop-off bus. Dit zijn toeristenbussen die langs een speciale route rijden waarbij er vooral langs en naar attracties en bezienswaardigheden gereden wordt. Langs de route kun je onbeperkt in- en uitstappen gedurende de geldigheid van je ticket. De uitstapplekken zijn altijd bij toeristische bezienswaardigheden, monumenten, musea of attracties. Soms moet je nog een klein stukje lopen. Het grote voordeel is dat je niet teveel na hoeft te denken hoe je ergens met het reguliere openbare vervoer komt. De route is optimaal voor wie een stedentrip naar Parijs maakt.

De bus

In Parijs wordt gereden met open dubbeldekkerbussen. Je kunt er dus voor kiezen om binnen te zitten op het onderste dek of om vanaf het open bovenste dek een optimaal uitzicht te hebben op alles wat er onderweg te zien is. Als je op het bovendek zit moet je er wel rekening mee houden dat de zon sterk kan zijn tijdens de zomermaanden in Parijs, maar dat je ook tijdens alle jaargetijden er rekening mee moet houden dat er een regenbui kan vallen. Het onderste dek kan in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld worden.
In de bus kun je via de gratis audiogids luisteren naar informatie over Parijs en de plekken waar je langs rijdt. Deze audiogids is in verschillende talen beschikbaar, waaronder in het Engels. De hoofdtelefoons zijn inbegrepen in de prijs.

Binnen Parijs worden verschillende routes gereden waarbij je onder andere bij de Eiffeltoren, het Louvre en Montmarte uit kunt stappen (en later weer in kunt stappen).

Je kunt je kaarten voor de Parijs hop-on-hop-off-bus hier met korting reserveren

hop-on hop-off bus