ONTDEK PARIJS OP DE FIETS

Een stad als Parijs leent zich prima om op de fiets te ontdekken. Het klimaat is er over het algemeen zeer aangenaam en op de fiets ben je gezond bezig. Je kunt met de fiets ook meer plekjes ontdekken en zien dan wanneer je in een bus zit. Er zijn volop mogelijkheden om Parijs op de fiets te ontdekken. Je kunt natuurlijk een fiets huren en vervolgens zelf op pad gaan. Je kunt deelnemen aan een fietstocht door Parijs met een ervaren gids die je van alles laat zien en ook veel interessante informatie en tips kan geven.

Fietstours door Parijs

In Parijs kun je deelnemen aan verschillende fietstours. Deze fietstochten met gids (Nederlandstalig en bij sommige tours Engelstalig) kun je reserveren bij Baja Bikes. Dit bedrijf is gespecialiseerd in fietstochten in steden over heel de wereld.

Er zijn verschillende fietstochten die je kunt boeken, waarvan de Parijs Highlights fietstour veruit de meest populaire is. Binnen een tocht van ongeveer 3 uur bezoek je de belangrijke bezienswaardigheden van Parijs zoals de Eiffeltoren, de Notre Dame, het Louvre, Les Invalides en de Arc de Triomphe. Andere leuke fietstochten in Parijs zijn de studentenfietstocht en de ‘Geheimen van Parijs’ fietstocht die vooral bedoeld is voor wie Parijs al kent en andere verrassende plekjes buiten de gebruikelijke hoogtepunten wil zien.

Ga je met kinderen naar Parijs? Dan is de ‘Naar Parijs met kinderen‘ fietstocht een absolute aanrader. In een relaxt tempo en via veilige fietsroutes ga je met je kinderen Parijs ontdekken. Dat gebeurt natuurlijk onder begeleiding van een enthousiaste gids. Binnen een tijdsduur van 3 uur (inclusief de nodige stops) zie je de leukste plekken van Parijs. Kinderfietsen en kinderzitjes zijn beschikbaar.

Als een stad als bijnaam ‘De Lichtstad’ heeft dan is het natuurlijk geweldig om Parijs op de fiets te ontdekken terwijl het donker wordt of is. De Parijs Avond Fietstour is een drie uur durende fietstocht die ’s avonds om 20:30 uur vertrekt. Je kunt gebouwen zoals de Arc de Triomphe en de Eiffeltoren dan bewonderen als ze prachtig verlicht zijn.

Reserveren is verplicht

Vooraf reserveren is een must. Zonder reservering kun je niet mee. Voor de Nederlandstalige Parijs Highlights Tour geldt dat deze soms vrij snel uitverkocht zijn en dat op tijd reserveren daarom wel handig is. Dat is echter zonder risico, want je hoeft niet vooraf te betalen en je mag gratis wijzigen of annuleren. Mocht het weer je niet aanstaan dan cancel je de trip gewoon of je verschuift hem naar een andere dag. Bij een beetje regen zijn er ook gratis ponchos beschikbaar.

Bekijk alle fietstochten met gids in Parijs

Fietstours door Parijs