Parijs top 10

Parijs top 10 / handige tips / reserveer je tickets vooraf

 home handige tips links cookiebeleidcontact 

Eiffeltoren

winkelen

Louvre

Montmartre

bezienswaardigheden

Seine

eten & drinken

musea

pleinen

Versailles

 
TIP: reserveer je tickets vooraf
 
TIP: Parijs voordeelkaarten
 
TIP: ontdek Parijs op de fiets
 
meer handige Parijs tips

RESERVEER JE PARIJS TICKETS VOORAF VIA INTERNET

Als je Parijs bezoekt dan is de kans groot dat je één of meerdere attracties, musea of bezienswaardigheden zult gaan bezoeken. De stad heeft op dit moment zoveel te bieden. Denk hierbij aan de Eiffeltoren, het observatiedek van Tour Montparnasse, de Arc de Triomphe en populaire musea zoals het Louvre en l'Orsay. De populariteit van Parijs en haar attracties zorgen voor wachtrijen waarbij de wachttijd flink op kan lopen. In het ergste geval sta je uren in de rij of kun je op de dag zelf al niet meer terecht. Zonde van je tijd en het zou helemaal jammer zijn als je tijdens je stedentrip naar Parijs de door jou gewenste activiteiten of bezichtigingen niet kunt doen omdat er geen plek (meer) is.

Kies voor zekerheid
Door vooraf je tickets via internet aan te schaffen voorkom je teleurstellingen. Voor attracties en bezienswaardigheden waar beperkte toegang toe is of waar een tijdslot aan vast zit ontkom je er eigenlijk niet meer aan om vooraf je entreetickets aan te schaffen. Op die manier kun je naar binnen op het gereserveerde tijdstip.

Waarvoor is vooraf reserveren absoluut aan te raden?
Voor een aantal attracties en bezienswaardigheden is vooraf reserveren eigenlijk een 'must', omdat je anders geconfronteerd kunt worden met lange wachtrijen en mogelijk zelfs de teleurstelling dat je die dag helemaal niet meer naar binnen kunt. Bij de Eiffeltoren kunnen de wachtrijen enorm oplopen. Vooraf reserveren is daarom de beste optie. Ook voor het Louvre en het observatiedek van Tour Montparnasse kopen veel mensen hun tickets vooraf via internet.

Eiffeltoren
Als belangrijkste attractie van Parijs en heel Frankrijk heeft de Eiffeltoren natuurlijk te maken met een enorme vraag naar entreekaarten. De wachtrijen ter plaatse zijn gegarandeerd lang, zelfs bij minder goed weer. Vooraf reserveren kan helaas maar beperkt en alleen maar via de officiële site van de Eiffeltoren. De andere ticketaanbieders hebben vaak nog wel entreekaarten maar dan alleen maar in combinatie met een rondleiding, een stadstour of een andere attractie binnen Parijs.
reserveer je Eiffeltoren tickets via de officiële site
boek een stadstour met entree tot de Eiffeltoren

Tour Montparnasse
Het observatiedek van Tour Montparnasse is de beste plek om van een uitzicht over Parijs te genieten. Het grote voordeel ten opzichte van de Eiffeltoren is dat je vanaf Tour Montparnasse de Eiffeltoren zelf ook mooi kunt zien liggen. De tickets voor Tour Montparnasse zijn erg populair, dus vooraf je tickets reserveren is eigenlijk een must als je niet in een lange wachtrij aan wilt sluiten.
reserveer hier je Tour Montparnasse tickets via internet

Louvre Museum
Het grootste en drukst bezochte museum van Parijs is het Louvre. Ook hier staan daarom vaak lange wachtrijen voor de kassa's, vooral overdag. Met skip-the-line tickets die je vooraf via internet gekocht hebt passeer je de wachtrijen die langer kunnen zijn dan 2 uur.
reserveer hier je Louvre skip-the-line tickets via internet

Musée d'Orsay
Na het Louvre behoort het Orsay zeker tot de meest populaire musea van de stad. Het Musee d'Orsay toont de grootste collectie van impressionistische en post-impressionistische schilderijen van de wereld. Bewonder de werken van Monet, Renoir en Van Gogh. Met skip-the-line tickets loop je zo naar binnen zonder te hoeven wachten.
reserveer hier je Muséee d'Orsay skip-the-line tickets via internet


 

Parijs bezienswaardigheden Parijs voor beginners Parijs informatie bijzondere plaatsen in Parijs Parijs tips